Forráskód (Source Code)




Forráskód
(Source Code)
 

szinkronos, amerikai-francia akcióthriller, 93 perc, 2011 

rendezo: Duncan Jones
forgatókönyvíró: Ben Ripley
zeneszerzo: Chris Bacon, Clint Mansell
operator: Don Burgess
producer: Mark Gordon, Philippe Rousselet, Jordan Wynn
vágó: Paul Hirsch

szereplo(k): 
Jake Gyllenhaal (Colter Stevens)
Michelle Monaghan (Christina)
Vera Farmiga (Carol Goodwin)
Jeffrey Wright (Dr. Rutledge)
Russell Peters (Max Denoff)
Joe Cobden (laboratóriumi technikus)
Michael Arden (Derek Frost)



Colter Stevens százados (Jake Gyllenhaal) egy száguldó vonaton tér magához, és fogalma sincs, hogyan került oda. Egy Christina nevu ismeretlen no (Michelle Monaghan) ül vele szemben, aki viszont a jelek szerint azt hiszi, hogy ismeri ot. A százados a mosdóba menekül, ahol a tükörbe nézve egy másik ember arcát látja, a tárcájában lévo személyi igazolvány alapján pedig Sean Fentressnek hívják, és tanár. Ekkor hatalmas robbanás rázza meg a vonatot.
A következo pillanatban Colter egy ultramodern elkülönítoben találja magát, ahol egy Goodwin nevu egyenruhás no (Vera Farmiga) azt követeli, hogy számoljon be mindenrol, amit látott. Colter kulcsfontosságú küldetésen vett részt, amelynek célja azonosítani a merénylot, aki néhány órával korábban elpusztította a vonatot, és aki egy még nagyobb hatóereju bomba felrobbantásával ezrek megölésére készül Chicago szívében. A "Forráskód" fedonevet viselo szupertitkos program lehetové teszi, hogy Colter egy párhuzamos valóságban rövid idore felvegye Sean személyiségét a végzet felé tartó vonaton.
Valahányszor visszatér a szerelvényre, Colternek csak nyolc perce van, hogy megtalálja a merénylot. Minden alkalommal újabb bizonyítékokra bukkan, de a gyanúsított egérutat nyer. Minél többet tud, annál biztosabb benne, hogy meg tudná akadályozni a robbanást - ha egyszer nem futna ki az idobol.



Méret: 697.54 MB
Hossz: 1:29:10













Felváltva tölthető!